Welk digitaal microfoon systeem van Shure is geschikt voor jou?

Je wilt graag een digitaal draadloos microfoon systeem gebruiken, maar welke? Als je nog niet overtuigt bent van de voordelen, lees dan onze vorige post “De voordelen van digitaal draadloze systemen”

Als je eenmaal gekozen hebt dat je een draadloos systeem wilt is de volgende vraag: welk systeem is het meest geschikt? Digitaal draadloze systemen bieden diverse belangrijke voordelen, met name op gebied van spectrum efficiëntie.

Net als bij elke grote aankoop zijn er verschillende kenmerken die je moet overwegen. Dit artikel kan je helpen om te bepalen welk systeem van Shure het meest geschikt is voor jou.

High-end oplossing: ULX-D Digitaal draadloze systemen

Voor veeleisende installaties en live events


We behandelen drie digitale systemen en van deze drie is ULX-D is de meest geavanceerde oplossing. ULX-D bevat veel functies die speciaal zijn ontworpen voor veeleisende installaties en live evenementen. Vooral de efficiëntie in spectrum gebruik is opvallend, ULX-D bevat namelijk High Density Mode. Deze standaard optie maakt het mogelijk om tot 63 kanalen te gebruiken in een enkele 8 MHz tv band.


De ontvanger is beschikbaar als single, dual en quad en beschikt over : AES 256-encryptie, uitgangsvermogen welke schakelbaar is (1mW, 10mW, 20mW), een geoptimaliseerde scan functie en interventie detectie en waarschuwingen. Tenslotte zijn ULX-D systemen compatibel met AMX, Creston en uiteraard met de Shure Wireless Workbench 6 software.


Het vermijden van interventie met Frequency Diversity

Dual- en quad- ontvangers zijn uitgerust met een aantal extra functies, zoals de mogelijkheid om twee bodypacks te gebruiken voor een veilige signaaloverdracht. Deze modus heet Bodypack Frequency Diversity, twee bodypacks zenders zenden hierin hetzelfde signaal en als een zender storing ondervindt dan gebruikt de ontvanger automatisch (en geruisloos) het signaal van de tweede bodypack. Bovendien bieden beide ontvangers ook “Audio Summing”. In deze modus is het apparaat te bedienen als een mixer voor twee of vier kanalen en worden alle audio kanalen tegelijk verzonden naar twee of vier output kanalen.

Dante Audio over Ethernet

De dual- en quad- ontvangers bieden ook Dante Audio over Ethernet, een technologie die de overdracht mogelijk maakt van digitale audio zonder compressie en met een lage latency. Al deze eigenschappen en functies maken van ULX-D het ideale systeem voor grootschalige installaties in universiteiten, congrescentra en theaters. Maar ook voor live toepassingen is ULX-D een zeer betrouwbaar en efficiënt systeem.

QLX-D Digitaal draadloze systemen

De nieuwste toevoeging aan het digitale portfolio van Shure is QLX-D. Dit systeem is gebaseerd op de technologie van ULX-D met een aangepaste set aan functies. QLX-D is ontworpen voor minder complexe toepassingen, maar geeft gebruikers wel een optimaal. QLX-D biedt bijvoorbeeld slecht 1mW of 10mW RF output en dit is meer dan voldoende voor normale live toepassingen of installaties.

Eenvoudig te installeren en gebruiken

QLX-D is makkelijk te installeren en eenvoudig te gebruiken. Het menu is overzicht ingesteld, eenvoudig te bedienen en richt zich op een selectie van cruciale functies zoals; AES 256-encryptie en netwerkcontrole met WWB6.

Spectrum Efficiëntie

Het plannen en coördineren van draadloze zenders kan vandaag de dag een enorme uitdaging zijn!

Het landschap is drastisch veranderd de afgelopen jaren en het beschikbare spectrum is afgenomen door de opkomst van mobiele telefonie en mobiel datagebruik. QLX-D kan 22 kanalen kwijt in een 8 MHz kanaal ( dit is 2 keer zoveel als vergelijkbare systemen ! ) en zet een nieuwe standaard op het gebied van spectrum efficiëntie in dit segment.

Gecodeerde RF-signalen

Steeds meer gebruikers, vooral bedrijven en overheidsinstanties, eisen encryptie mogelijkheden voor hun audio overdracht. Zowel QLX-D als ULX-D beschikken over het geavanceerde AED-256 encryptie. Dit wordt algemeen beschouwd als de meeste veilige encryptie standaard in de wereld.


Samengevat, QLX-D is de perfecte keuze voor live evenementen en installaties in kerken, scholen, hotels of middelgrote tot grote conferentiefaciliteiten.


De instap: GLX-D digitaal draadloze systemen


Terwijl ULX-D en QLX-D zijn ontworpen voor professionele gebruikers in live en geïnstalleerde situaties, is GLX-D gericht op muzikanten, zangers, gitaristen en spraak toepassingen. GLX-D is beschikbaar met de diverse bekende microfoon capsules van Shure.

Licentievrije transmissies

GLX-D werkt in de licentievrije 2,4 GHz-band en zorgt voor een betrouwbare signaaloverdracht, gebaseerd op de automatische frequentie management algoritme LINKFREQ. Deze unieke werkwijze zorgt altijd voor een aantal back-up frequenties. Wanneer interventie voorkomt schakelt deze onmiddellijk en geluidloos naar een schone frequentie.


Alle digitale draadloze systemen van Shure hebben dezelfde geluidskwaliteit, 24-bit/48kHz (of 24-bit/44.1 KHz met GLX-D) transmissie in combinatie met een lineaire frequentieresponse en volledig 20 Hz tot 20 kHz frequentie bereik. Dergelijke specificaties garanderen dat uw Shure systemen altijd een precies en natuurlijk geluid hebben.


Intelligent Power Management

De Lithium-Ion accu’s van Shure zijn de basis van hedendaagse energie management en alle digitale systemen (ULX-D, QLX-D en GLX-D) werken met deze accu’s. Deze accu’s zijn elk moment op te laden zonder geheugenverlies en zonder dat een volledige ontlading nodig is. De oplaad tijden zijn indrukwekkend: drie uur om volledig te laden (dit geeft 16 uur gebruikstijd) en 15 minuten laden is voldoende voor één uur gebruikstijd. Naast een langere gebruikstijd en de kostenbesparing voor AA-batterijen, zorgen de Li-Ion accu’s voor een accurate resterende tijd in uren en minuten.


Latency 

Zelfs de latency, een nadeel van digitaal draadloze systemen, is zeer laag in alle drie de systemen (ULX-D & QLX-D: 2,9ms, GLX-D: 4ms).


Ben jij klaar voor de toekomst? 

De afgelopen jaren zijn er diverse wijzigingen geweest op het gebied van het frequentiespectrum. Shure heeft deze aanpassingen direct aangepakt met de introducties van de hierboven beschreven draadloze systemen. Van geavanceerde installaties en live evenementen tot ambitieuze muzikanten, de digitaal draadloze systemen van Shure garanderen prestaties die zijn ontworpen om te werken in het veranderende frequentie landschap.

in Tips
Uitleg geluidsterkte